Zatvorenik u SAD priznao da je ubio 90 osoba

Izvor: Večernje novosti, 28.Nov.2018, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorenik u SAD priznao da je ubio 90 osoba

Američki zatvorenik Samjuel Litl koji je priznao da je počinio 90 ubistava, od kojih su mnoga ostala nezapažena, mogao bi da uđe u anale američke istorije kao najveći serijski ubica u SAD Američki zatvorenik Samjuel Litl (Samuel Little) koji je priznao da je počinio 90 ubistava, od kojih su mnoga ostala nezapažena, mogao bi da uđe u anale američke istorije kao najveći serijski ubica u SAD. Američka federalna policija koja nastavlja istragu, već je potvrdila da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je on odgovoran za smrt 34 osobe, većinom marginalizovanih žena, narkomanki i prostitutki, pretežno tamnoputih ili latinoameričkog porekla, od 1970. do 2005. u 15 američkih saveznih država. Taj bivši bokser koji sada ima 78 godina, ubijao je žrtve udarcima ili davljenjem, a tela je ostavljao kraj nekog puta, smetlišta ili ispod neke litice.PROČITAJTE JOŠ: Umro najgori masovni ubica 20. veka Pošto žrtve nije ubijao vatrenim ili hladnim oružjem, policija je za mnoge zaključila da su život izgubili u nesreći, od prekomerne doza droge ili umrli prirodno. Litl je hapšen nekoliko desetina puta zbog silovanja, otmica i drugog nasilja, ali se samo u dva slučaja sumnjalo da bi možda mogao da bude i ubica. To je bilo 1980-ih godina, kada je uhapšen zbog nestanka dve žene - jedne u Misuriju, a druge na Floridi. Oslobođen je zbog nedostatka dokaza. Policija je tek 2012. godine utvrdila sa sigurnošću njegovu odgovornost za ubistva. Litl je tada bio priveden u sklopu istrage šverca droge, ali je otkriveno da je njegov uzorak DNK povezan sa smrću tri žene iz Los Anđelesa od 1987. do 1989. godine. PROČITAJTE JOŠ: ŠOK U KALIFORNIJI: Bivši policajac usmrtio 12 osoba Litl je na suđenju završenom 2014. na kojem je dobio doživotni zatvor, govorio da je nevin i čak se u sudnici svađao sa sinom jedne od žrtava. Četiri godine kasnije, kao osuđenik, radikalno je promenio iskaz. FBI je posle te presude otvorio ranije dosijee kako bi razmotrio slična ubistva u Los Anđelesu. Istražitelji su u maju ove godine posetili Litla u kalifornijskom zatvoru kako bi ga ispitali o tome. Litl, koji je u invalidskim kolicima zbog dijabetesa i željan da bude premešten u drugi zatvor, pristao je na saradnju, ali se ispostavilo da je njegov iskaz bio iznad svih očekivanja. Zatvorenik je naveo gradove, države i broj ljudi koje je ubio na svakom mestu, navodi se u saopštenju FBI-a i dodao da je njegovo priznanje bilo: "Džekson (Misisipi) - jedna žrtva - Sinsinati (Ohajo) jedna žrtva - Feniks (Arizona) - tri, Las Vegas (Nevada) jedna...". Kad je završio iskaz, istražitelji su prebrojali 90 mrtvih, koliko se pripisuje Geriju Ridžveju najvećem serijskom ubici u SAD. Litl je bez emocija naveo i neka imena žrtava - Alis, Meri-En, Linda, koliko su godina imale, ali je ostao nejasan o datumima ubistva što će otežati dalju proveru, navela je policija.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zatvorenik u SAD tvrdi da je ubio najmanje 90 ljudi

Izvor: Radio 021, 29.Nov.2018, 08:01

Američki zatvorenik Samuel Litl koji je priznao da je počinio 90 ubistava, od kojih su mnoga ostala nezapažena, mogao bi da uđe u anale američke istorije kao najveći serijski ubica u SAD...Američka federalna policija koja nastavlja istragu, već je potvrdila da je on odgovoran za smrt 34 osobe,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.