Zatvaranje vlade pogađa građane širom SAD

Izvor: VOA, 22.Jan.2019, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvaranje vlade pogađa građane širom SAD

Posledice delimičnog zatvaranja vlade ne osećaju samo stotine hiljada federalnih radnika koji su na prinudnom odmoru ili rade bez plate. Građani širom zemlje u drugim profesijama takođe trpe.  Federalni radnici širom zemlje poručuju da im je svega dosta. Neke porodice, koje nikada nisu morale da zavise od socijalne pomoći, sada posećuju narodne kuhinje. Pogođeni su i učenici koji u školskim kafeterijama dobijaju besplatan ručak ili obroke po povoljnijoj ceni. Jedna škola u Severnoj Karolini saopštila je da će izmeniti jelovnik svoje kafeterije kako bi štedela hranu i sredstva. Porodicu Lambert brine kako će prehraniti decu, uzrasta pet i šest godina.  "Što pre nešto urade to bolje za nas, porodice sa niskim primanjima”, kaže otac. U Kaliforniji, lideri sindikata Uprave za bezbednost saobraćaja kažu da blokada predugo traje.  U Vašingtonu, porodice poručuju članovima Kognresa da je vreme da pomire razlike.  “Otišla sam u zalagaonicu i založila sve što sam mogla a sada više ne znam šta ću”, kaže jedna žena. Pošto se politička blokada produžila, udarac su pretrpeli i neki privatnici. Mohamed Bada od 2014. prodaje u prestonici falafel iz kamiona. Kaže da je zbog zatvorene vlade prodaja drastičnog smanjena.  "Obično ovde imam do 60, 70 mušterija. Do sada sam danas možda imao 19 mušterija, posebno ova nedelja je bila baš loša”. Bada je vlasnik dva kamiona sa hranom, ali sada može da priušti da mu radi samo jedan. Ako se prodaja uskoro ne poboljša, kaže da se neće vratiti sledeće nedelje i da će umesto toga potražiti drugi posao. 

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Zatvaranje vlade pogađa građane širom SAD

Izvor: VOA, 22.Jan.2019

Posledice delimičnog zatvaranja vlade ne osećaju samo stotine hiljada federalnih radnika koji su na prinudnom odmoru ili rade bez plate. Građani širom zemlje u drugim profesijama takođe trpe.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.