Zašto iranski šef diplomatije ne dolazi u Davos

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto iranski šef diplomatije ne dolazi u Davos

Iranski ministar spoljnih poslova neće učestvovati na godišnjem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu jer su, kako je obrazloženo u Teheranu, organizatori "iznenada promenili agendu" foruma.
Prošle nedelje, Rojters je objavio da se Zarif više ne nalazi na listi skoro 3.000 učesnika Svetskog ekonomskog foruma.

"Bilo je planirano da prisustvuje, ali su iznenada promenili dnevni red i to >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više nije dnevni red koji smo dogovorili", izjavio je portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi na konferenciji za novinare.
Agencija AP konstatuje da Zarif ne dolazi u Davos u vreme krize sa Vašingtonom i neslaganja sa Evropom oko iranskih nuklearnih poteza.
Svetski ekonomski forum održava se nakon što je iranska vojska oborila ukrajinski avion, napominje američka agencija, dodajući da su tenzije između Irana i SAD povišene i posle ubistva iranskog generala Kasema Solejmanija u Bagdadu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZARIF NE DOLAZI NA DAVOS: Evo zbog čega iranski šef diplomatije neće učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu!

Izvor: Kurir, 20.Jan.2020

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif neće učestvovati na godišnjem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu jer su, kako je obrazloženo u Teheranu, organizatori "iznenada promenili agendu" foruma.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.