Zarif: Poljska organizuje očajni antiiranski cirkus

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2019, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarif: Poljska organizuje "očajni antiiranski cirkus"

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif kritikovao je danas Poljsku zbog zajedničkog organizovanja globalnog samita sa Sjedinjenim Američkim Državama o Bliskom istoku i Iranu, rekavši da će to biti "očajan antiiranski cirkus".

Ranije danas Vašington je saopštio da će samit biti održan u Varšavi 13. i 14. februara, a američki državni sekretar Majk Pompeo je rekao da će glavna tema sastanka biti stabilnost i bezbednost na Bliskom istoku, uključujući nastojanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se osigura da Iran nema destabilišući uticaj.

- Da podsetim domaćine i učesnike antiiranske konferencije: oni koji su prisustvovali poslednjem američkom antiiranskom šou su ili mrtvi, osramoćeni ili marginalizovani. A Iran je jači nego ikad - napisao je Zarif na Tviteru, prenosi Rojters.

Dok je, kako je dodao, "Iran spasavao Poljake u Drugom svetskom ratu, Poljska sada organizuje očajni antiiranski cirkus".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.