Zajednička vežba Rusije i Belorusije „Saveznička odlučnost 2022“ od 10. do 20. februara

Izvor: Vostok.rs, 18.Jan.2022, 16:16

Zajednička vežba Rusije i Belorusije „Saveznička odlučnost 2022“ od 10. do 20. februara

Zajednička vežba Rusije i Belorusije „Saveznička odlučnost 2022“ biće održana od 10. do 20. februara, saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije. Ranije je zamenik načelnika Generalštaba Belorusije Pavel Muravejko najavio iznenadnu proveru snaga i sredstava reagovanja Savezne države, čiji će deo biti i ova vežba. U drugoj fazi provera, od 10. do 20. februara, biće održana zajednička vežba „Saveznička odlučnost 2022“, saopštila je pres-služba beloruskog ministarstva odbrane, prenose RIA Novosti. Dve vojske će raditi na zadacima suzbijanja spoljne agresije i borbe protiv terorizma, jačanja delova granice na mogućim pravcima prodora militanata na teritoriju Belorusije i blokiranja koridora za isporuku oružja i municije. Pored toga, prema rečima zamenika ruskog ministra odbrane Aleksandra Fomina, za testiranje funkcionisanja jedinstvenog PVO sistema Savezne države biće prebačeno 12 aviona Su-35, dva diviziona sistema PVO S-400 i jedan divizion Pancir-S. „Praktične akcije trupa odvijaće se na poligonima Domanovski, Goški, Obuz-Lesnovski, Brestski i Osipovičski, kao i na teritoriji Republike Belorusije. Planirano je korišćenje aerodroma „Baranoviči“, „Luninec“, „Lida“ i „Mačulišči“, rekao je on. Fomin je istakao da broj učesnika vežbi, kao i broj glavnih sistema naoružanja, ne prelaze parametre definisane Bečkim dokumentom iz 2011. godine, koji podležu obaveštavanju. Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko govorio o planovima za izvođenje zajedničkih manevara u februaru na zapadnoj i južnoj granici zemlje.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD: Vežbe Rusije i Belorusije izuzetno opasna demonstracija sile

Izvor: Vostok.rs, 19.Jan.2022, 10:30

Sjedinjene Američke Države smatraju vežbe Ruske Federacije i Belorusije izuzetno „opasnom demonstracijom sile“ u kontekstu situacije u Ukrajini, rekao je predstavnik američkog Stejt departmenta na pres konferenciji. Ranije je zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Pavel...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.