Zaharova: Zapad da ne šalje oružje Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2022, 15:39

Zaharova: Zapad da ne šalje oružje Ukrajini

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ponovo je danas pozvala zemlje NATO da prestanu da šalju oružje i vojnu opremu Kijevu.

"Još jednom pozivamo zemlje NATO da prestanu da šire histeriju oko ukrajinskog konflikta i prestanu da vojno podržavaju Kijev kao jedna od strana u sukobu na istoku Ukrajine", navela je ona, prenosi TASS.

Prema njenim rečima, pružanje vojne pomoći Ukrajini "komplikuje potragu za mirnim rešenjem konflikta u Donbasu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ona je dodala da Kijev mora da demonstrira nezavisnost i da počne sveobuhvatni dijalog sa Donjeckom i Luganskom sa ciljem pokretanja procesa mirnog rešenja konflikta.

Novinari DW neće biti proterani iz Rusije

Novinari Dojče velea (DW) neće biti proterani iz Rusije nakon što im budu oduzeti akreditivi, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na konferenciji za novinare.

"Zaposleni u novinarskom birou Dojče velea obavešteni su da treba da predaju akreditive do kraja dana", napomenula je ona i dodala da oduzimanje akreditacije ne znaci da moraju da odu, preneo je TASS.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova je objasnila da su 16 od 19 zaposlenih u DW državljani Rusije i da nema razloga da napuste zemlju.

Istovremeno, niko ne zahteva da preostala tri novinara, koji su strani državljani, napuste Rusiju, dodala je.

Prema recima Zaharove, zbunjuje to što ni šef biroa Dojče velea, koji je u intervjuu postupke Rusije opisao kao zbunjujuće, niti bilo ko od njegovih zaposlenih do sada nije zatražio pojašnjenje od ruskog Ministarstva spoljnih poslova, koje je, kaže, uvek spremno da ponudi pomoć i podršku.

"Međutim, nemačke diplomate su nam se obratile", primetila je i dodala: "Ovo je još jedna zanimljiva stvar koja ilustruje situaciju u kojoj nemačka vlada stalno govori da su mediji nezavisni i da vlasti nemaju nikakve veze sa onim što im se dešava".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.