Zaharova: Vakuum vlasti u Donjecku može biti opasan

Izvor: Vostok.rs, 19.Sep.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Vakuum vlasti u Donjecku može biti opasan

Vakuum vlasti u Donjeckoj Narodnoj Republici nakon atentata na predsednika republike, Aleksandra Zaharčenka, može biti opasan s obzirom na fokus Kijeva na vojno rešavanje sukoba u Donbasu, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Objava izbora za 11 za narodna veća republika Donbasa usledila je nakon atentata na Zaharčenka. Želim da vas podsetim da njegov potpis stoji u Minskom sporazumu i očigledno je da je svrha ubistva bio prekid mirovnog rešenja u Donbasu", saopštila je Zaharova.


Prema njenim rečima, sve se ovo uklapa u "kijevsku logiku rešenja za unutrašnju ukrajinsku krizu".

"Na osnovu svih gore navedenih faktora, u ovim uslovima, bilo koji vakuum vlasti (u DNR) može biti veoma opasan", naglasila je Zaharova.
 

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.