Zaharova: SAD namerno ruše sistem strateške stabilnosti

Izvor: RTS, 24.Maj.2020, 16:59

Zaharova: SAD namerno ruše sistem strateške stabilnosti

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Sjedinjene Američke Države namerno ruše sistem strateške stabilnosti, jer smatraju da na takvo ponašanje imaju ekskluzivno pravo.
Marija Zaharova je za rusku televiziju Rusija 1 rekla da strateška stabilnost i svi prateći dokumeti predstavljaju pravni okvir za aktivnosti država, a da su SAD to sistematski uništile, navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao primer sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa i odbijanje ratifikacije ugovora o nuklearnom testiranju, prenosi Tas.

"Dakle, ovo nisu puke reči, to su činjenice koje pokazuju da SAD namerno ruše sistem strateške stabilnosti", rekla je Zaharova.
Rusija je potvrdila svoju nameru da primeni Sporazum o otvorenom nebu, o čijoj će se sudbini odlučivati na konferenciji NATO zemalja članica.
Američki predsednik Donald Tramp najavio je u četvrtak da će se SAD povući iz Sporazuma o otvorenom nebu, koji predviđa inspekcijske letove preko teritorija zemalja članica sporazuma radi praćenja vojnih aktivnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SAD namerno ruše sistem strateške stabilnosti"

Izvor: B92, 24.Maj.2020

SAD namerno ruše sistem strateške stabilnosti, jer smatraju da na takvo ponašanje imaju ekskluzivno pravo, izjavila je portparolka ruskog MSP Marija Zaharova...Ona je za rusku televiziju Rusija 1 rekla da strateška stabilnost i svi prateći dokumeti predstavljaju pravni okvir za aktivnosti država,...

Nastavak na B92...

"SAD namerno ruše sistem strateške stabilnosti" Zaharova otkrila NAMERE AMERIKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2020

Tramp najavio da će se Vašington povući iz Sporazuma o otvorenom nebu..SAD namerno ruše sistem strateške stabilnosti jer smatraju da na takvo ponašanje imaju ekskluzivno pravo, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova...Ona je za rusku televiziju "Rusija 1"...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.