Za naci baku još dve godine zatvora

Izvor: N1 televizija, 28.Avg.2017, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za "naci baku" još dve godine zatvora

Osamdesetosmogodišnja Ursula Haverbek, poznata kao "naci baka" zbog negiranja holokausta, kažnjena je danas na dodatne dve godine zatvora zbog izazivanja mržnje, odnosno tvrdnji da Aušvic nikada nije korišćen za masovno ubijanje ljudi.

Presuda je donesena pošto je Haverbek uložila žalbu na odluku nižeg suda iz novembra prošle godine o zatvorskoj kazni od dve i po godine takođe zbog negiranja holokausta.

"Naci baka" je svoje tvrdnje objavljivala u desničarskom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << časopisu "Glas Rajha". Ona tvrdi da Aušvic nikada nije služio kao logor za istrebljenje već samo kao radni logor.

U Nemačkoj je za javno zagovaranje, negiranje ili umanjivanje masovnih zločina protiv Jevreja i ostalih grupa proglašenih nepoželjnim za vreme Trećeg Rajha predviđena kazna od pet godina zatvora.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Naci-baka" dobila još dve godine zatvora

Izvor: Blic, 29.Avg.2017, 09:50

Osamdesetosmogodišnja Ursula Haverbek, poznata kao "naci baka", kažnjena je sa još dve godine zatvora zbog negiranja holokausta i izazivanja mržnje...Ona uporno, uprkos svim dokazima i svedocima, tvrdi da koncentracioni logor Aušvic nikada nije bio korišćen za masovno istrebljenje ljudi...Presuda...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.