Za izazove današnjice potreban multilateralni svet

Izvor: B92, 14.Okt.2019, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Za izazove današnjice potreban multilateralni svet"

U suočavanju sa izazovima današnjice potreban nam je multiulateralni svet sa snažnim multilateralnim instituicijama i univerzalno poštovanje međunarodnog prava.

To je poručio generalni sekretar UN Antonio Gutereš, koji se preko video linka obratio na otvaranju 41. Skupštine Interparlamentarne unije (IPU) .

"Na ovaj način izgradićemo prosperitetan i održiv svet, gde niko neće biti izostavljen. Računam na vašu kontinuiranu podršku", rekao je Gutereš. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je pozdravio usredsređenost poslanika na međunarodno pravo, univerzalnu pokrivenost zdravstvenom zaštitom, vanredne situacije uzrokovane klimatskim promenama i ciljeve održivog razvoja.

"Kao bivši poslanik znam da je vaš doprinos predstavnika građana od suštinskog znacaja za brži zajednički napredak", rekao je sinoć Gutereš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.