Izvor: RTS, 01.Mar.2021, 17:57

Za Nobelovu nagradu za mir za sada prijavljeno 329 kandidata

Do sada je za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir prijavljeno 329 kandidata, najviše do sada. Prethodni rekord bio je 2016. godine, kada je za tu nagradu ukupno prijavljeno 376 kandidata.
Za sada su prijavljena 234 pojedinca i 95 organizacija. Iako se imena kandidata za Nobelovu nagradu ne objavljuju, predlagači to mogu da učine, pa se tako zna da su među kandidatima ponovo Svetska zdravstvena organizacija, Savez za vakcine (Gavi9), Koalicija za inovacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom epidemije, prenosi Figaro.

Među kandidatima su ponovo i Donald Tramp, njegov zet Džared Kušner, prestolonaslednik UAE Muhamed bin Zajed el Nahjan, Greta Tunberg, Aleksej Navaljni, beloruska opozicionarka Svetlana Tihanovska i mnogi drugi.
Kandidati za Nobelovu nagradu drže se u tajnosti, a mogu da ih predlože članovi parlamenta i ministri svih zemalja, bivši laureati, univerzitetski profesori.
Svoj izbor Nobelov komitet objaviće 8. oktobra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za Nobelovu nagradu za mir za sada prijavljeno čak 329 kandidata, među njima je i TRAMP

Izvor: Blic, 01.Mar.2021

Do sada je za Nobelovu nagradu za mir za 2021. godinu prijavljeno 329 kandidata, što je najveći broj do sada i više je nego rekordne 2016. godine, kada je na kraju ukupno bilo prijavljeno 376 kandidata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.