Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2019, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Ne pristajem posle iskustva dva svetska rata da nam ambasador Nemačke priča šta je genocid

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je reagujući na izjavu nemačkog ambasadora u Srbiji Tomasa Šiba da se u Srebenici desio genocid, kazao da ne pristaje da ambasador Nemačke govori Srbima šta da misle i rade, a posebno da im govori šta je genocid, prenele su "Večerenje novosti".

"Posle iskustva iz dva svetska rata, ne pristaje ambasadoru Nemačke da govori Srbima šta treba da rade i misle, a posebno ne da nam govori šta je genocid", rekao je Vulin za danađnje "Večernje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << novosti".

Ministar je ocenio da je srpski narod preživeo a ne počinio genocid.  "Srpski narod je preživeo genocid, nije ga počinio, a to mnogo veći narodi ne mogu da kažu za sebe", rekao je Vulin.

Ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je stav Nemačke i ostalih članica EU da je u Srebrenici 1995. godine počinjen genocid i da očekuje i od Srbije da zauzme takav stav.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vulin ODBRUSIO Nemcu: "Ti da nam pričaš o genocidu!"

Izvor: RTV Pink, 12.Jul.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je reagujući na izjavu nemačkog ambasadora u Srbiji Tomasa Šiba da se u Srebenici desio genocid, kazao da ne pristaje na to da ambasador Nemačke govori Srbima šta da misle i rade.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.