Vučević: Situacija u Novom Sadu dramatična, mesta u bolnicama imamo za još sedam dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 11:39

Vučević: Situacija u Novom Sadu dramatična, mesta u bolnicama imamo za još sedam dana

Epidemiološka situacija u Novom Sadu je dramatična, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević. Trenutno je u gradu oko 800 aktivnih slučajeva.

Samo juče u kovid ambulantama pregledano je rekordnih 400 pacijenata. Gotovo 20 odsto su teški slučajevi.

"Ovim tempom ako nastavimo, mesta u bolnicama ćemo imati još sedam dana. Nakon toga ne znam da li ćemo moći i da primamo pacijente, odnosno ne znam kako ćemo se organizovati", rekao je Vučević.

Ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vikenda obolele od kovida moraće da prima i Vojna bolnica u Petrovaradinu.

"Apelujem na sve ljude da shvate, da situacija nije ni malo naivna, da nosimo svi maske i da držimo distancu. Ako samo to budemo primenili, već za dve nedelje ćemo potpuno sanirati situaciju. Nošenjem maski i držanjem distance ćemo i izbeći donošenje još težih i restriktivnijih mera, koje bi svakako imale negativan efekat i na privredu grada", dodao je gradončelnik Novog Sada.

"Nama ostaje još od mera, samo da još više skratimo radno vreme ugostiteljskim objekatima, radnjama i tržnim centrima i da zatvorimo bazene i teretane", zaključio je Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Novom Sadu trenutno 800 obolelih od koronavirusa

Izvor: NoviSad.com, 17.Jul.2020

Epidemiološka situacija u Novom Sadu je dramatična, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević. Kako je preneo RTV, trenutno je u gradu oko 800 aktivnih slučajeva..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.