Danas hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o Mjanmaru

Izvor: Beta, 02.Feb.2021, 08:37

Danas hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o Mjanmaru

Savet bezbednosti UN održaće danas hitan sastanak o situaciji u Mjanmaru posle puča, saopštili su izvori bliski UN.Sastanak će biti održan iza zatvorenih vrata.Generalni sekretar UN Antonio Gutereš oštro je u ponedeljak osudio hapšenje šefice vlade Mjanmara Aung San Su Ći, a osudama i apelima za oslobadjanje pritvorenih pridružio se veliki broj zemalja.Hapšenje političkih lidera i prenos zakonodavnih, izvršnih i sudskih vlasti na vojsku, "predstavljaju udar na demokratske reforme u Mjanmaru", naveo je Gutereš.Vojska Mjanmara izvela je puč, uhapsila Aung San Su Ći, postavila generala za privremenog predsednika i proglasila vanredno stanje na godinu dana.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o Mjanmaru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Feb.2021

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas, 2, februara, hitan sastanak o situaciji u Mjanmaru posle puča, saopštili su izvori bliski UN. Sastanak će biti održan iza zatvorenih vrata. Generalni sekretar UN Antonio Gutereš oštro je u ponedeljak osudiohapšenje šefice vlade Mjanmara...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vrhovni komandant Oružanh snaga Mjanmara: Državni udar je bio neizbežan

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2021

Vojni puč izveden u ponedeljak u Mjanmaru bio je "neizbežan", izjavio je danas vrhovni komandant Oružanih snaga, general Min Aung Hlaing.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.