Izvor: RTS, 12.Avg.2020, 14:23

Voz u Škotskoj iskočio iz šina i zapalio se, tri osobe poginule

Putnički voz iskočio je iz šina i zapalio se u blizini škotskog gradića Stounhevna, nedaleko od Aberdina. Tri osobe su poginule, a šest povređeno. Klizište izguralo voz iz šina.
Britanska policija potvrdila je da su tri osobe poginule u železničkoj nesreći koja se dogodila u Škotskoj, a među stradalima je i kondukter.

Desetine vozila sa spasilačkim ekipama i medicinskim osobljem je na mestu nesreće, a na društvenim mrežama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su se pojavile fotografije i snimci na kojima se vidi gust dim među škotskim brdima. 
Železnička kompanija je navela da se voz zaustavio zbog klizišta i nameravao je da se vrati ka severu. Međutim, došlo je do drugog klizišta koje je izguralo voz iz šina.
U trenutku nesreće u vozu je bilo 12 osoba - šest putnika i šest članova osoblja.

Povodom nesreće se oglasila i škotska premijerka Nikola Sterdžon koja je na Tviteru napisala da se radi o "izuzetno ozbiljnom incidentu".
Britanski ministar saobraćaja Grant Šaps rekao je da je sazvan hitan sastanak sa predstavnicima Železnice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Voz u Škotskoj iskočio iz šina i zapalio se, poginule najmanje dve osobe

Izvor: Radio 021, 12.Avg.2020

Putnički voz iskočio je iz šina i zapalio se u blizini škotskog gradića Stounhevna, nedaleko od Aberdina...Strahuje se da su najmanje dve osobe poginule i da je više njih teško povređeno...Desetine vozila sa spasilačkim ekipama i medicinskim osobljem je na mestu nesreće, a na društvenim mrežama...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.