Izvor: Blic, 09.Feb.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Irinej: Odgovor Sinoda na pismo Hrvatske biskupske konferencije biće javan

Sinod Srpske pravoslavne crkve priprema odgovor na pismo Hrvatske biskupske konferencije (HBK) iz novembra prošle godine koje je obelodanjeno mimo uobičajene prakse, a u kojem se srpski patrijarh Irinej i portparol SPC, vladika bački Irinej, optužuju za vređanje žrtava rata i raspirivanje mržnje u Hrvatskoj, i taj odgovor biće javan, pišu danas "Večernje novosti".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sinod SPC priprema odgovor na pismo iz Hrvatske"

Izvor: B92, 09.Feb.2019

Sinod Srpske pravoslavne crkve priprema odgovor na pismo Hrvatske biskupske konferencije iz novembra prošle godine...Pismo je obelodanjeno mimo uobičajene prakse, a u kojem se patrijarh SPC i vladika bački Irinej optužuju za vređanje žtava rata i raspirivanje mržnje u Hrvatskoj, pišu Novosti...Vladika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.