Izvor: RTS, 21.Maj.2021, 10:41

Više od 6.500 migranata vraćeno u Maroko iz Seute

Više od 6.500 migranata, od oko 8.000 koji su ranije ove nedelje ušli u Seutu, špansku enklavu na Severu Afrike, vraćeni su u Maroko, izjavio je španski ministar unutrašnjih poslova Fernando Grande-Marlaska.
Ministar je za Radio COPE (Cadena de Ondas Populares Españolas) rekao da je situacija sada "normalna" u poređenju s prethodnim danima, i izrazio nadu da će nedavni diplomatski spor s Marokom biti "što je moguće kraći", prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rojters.
Maroko je u ponedeljak izgleda ublažio svoju pograničnu kontrolu prema Seuti, pošto je više hiljada migranata ušlo u tu enklavu.
Zvanični Madrid je takav potez protumačio kao znak odmazde zbog toga što je Španija pružila utočište Brahimu Galiju, lideru pokreta za za nezavisnost Zapadne Sahare Polisario.
"Nezamislivo je da humanitarni gest izazove ovakvu situaciju kao što je kriza u Seuti", izjavio je španski ministar.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.