Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jan.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 20 miliona hinduista prvog dana praznika Kumba Mele u Indiji

Više od 20 miliona hinduističkih vernika okupilo se danas prvog dana praznika Kumba Mele ne severu Indije, gde je zabaleženo najveće okupljanje na svetu, saopštile su lokalne vlasti.

Taj verski festival koji traje sedam nedelja počeo je danas u Alahabadu gde se nalaze prema hinduizmu svete reke Gang i Jamuna, kao mistična reka Sarasvati.

Za vernike hinduizma važno je otići i okupati se u tim rekama kako bi se očistili od greha i približili spasenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Lokalne vlasti Utar Pradeša navele su da je 22,5 miliona ljudi došlo da se okupa u hladnim vodama reka prvog dana Kumba Mele.

Kumba Mela, koja će ove godine trajati do 4. marta, nalazi se od 2017. godine na spisku nematerijalne baštine čovečanstva Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.