Izvor: RTS, 13.Avg.2022, 09:04

Vetar oborio delove bine muzičkog festivala u Španiji – poginula jedna osoba, najmanje 40 povređenih

Jedna osoba je poginula, a najmanje 40 je povređeno kada je jak vetar oborio delove konstrukcije pozornice muzičkog festivala u gradu Kuljera na istoku Španije.
Jak vetar je rano jutros oborio delove konstrukcije pozornice festivala "Meduza" koji se održao u mestu Kuljera u španskoj autonomnoj zajednici Valensija, prenosi španski javni servis RTVE.

Oko četiri sata jaki udari vetra obarali su delove konstrukcije na publiku, a pao je i veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << natpis na ulazu. 
Od posledica pada delova konstrukcije poginuo je mladić star 28 godina, a najmanje 40 osoba je povređeno.
Organizatori festivala saopštili su da je, radi bezbednosti posetilaca, događaj prekinut zbog vremenskih neprilika.
Festival elektronske muzike "Meduza" počeo je u petak i očekivalo se da će događaj posetiti 320.000 ljudi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedna osoba poginula u urušavanju bine na festivalu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2022

MADRID - Jedna osoba je poginula, a najmanje 17 je povrijeđeno, kada je jak vjetar urušio dio konstrukcije bine muzičkog festivala na istoku Španije, saopštile su iz regionalne službe za vanredne situacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vremenske nepogode i Španija: Oluja odnela binu na muzičkom festivalu, poginuo mladić

Izvor: Danas, 13.Avg.2022

ReutersŠpanska policija na mestu nesreće Jedan čovek je poginuo, a najmanje 40 je povređeno kada je jak vetar prouzrokovao urušavanje dela bine na muzičkom festivalu u Španiji u subotu rano ujutro. Na snimcima se vidi kako neki posetioci festivala trče u panici, a drugi nastavljaju da se zabavljaju...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.