Vesti u Nemačkoj: I demohrišćani za bratimljenje s Rumom

Izvor: Vesti-online.com, 05.Okt.2017, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" u Nemačkoj: I demohrišćani za bratimljenje s Rumom

Savet opštine Berzenbrik, gradića kod Osnabrika, uz samo jedan glas protiv, odobrio je potpisivanje Ugovora o partnerstvu sa Rumom. Pre odlučujuće sednice, predlog dr Željka Dragića prošao je kroz temeljne partijske diskusije, a prema rečima Gerda Uphofa, portparola demohrišćana (CDU), u njegovoj partiji predlog je prošao zahvaljujući jakim argumentima predlagača, koji je i odbornik Saveta opštine i onih koji su u maju ove godine boravili u Rumi.

Uslov je bio da partnerstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sadržajno bude ispunjeno i da na tome rade svi, a najpre organizacija Gradimo mostove. Otpor svoje partije "omekšali" su i Gerd Uphof i Denis Lindenman, odbornici CDU, koji su iz Rume poneli pozitivne utiske, kao i Horst Bair (SPD), gradonačelnik Berzenbrika.

- Ugovor o partnerstvu biće svečano potpisan u novembru u Rumi, a Berzenbrink će biti prva opština Donje Saksonije koja će imati partnersku saradnju s nekom opštinom u Srbiji - rekao je za "Vesti" Željko Dragić, osnivač organizacije Gradimo mostove.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.