Vesti u Brizbejnu: Trpeza ljubavi u slavu Presvete Bogorodice

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" u Brizbejnu: Trpeza ljubavi u slavu Presvete Bogorodice

Članice Saveza Kola srpskih sestara Slobodne srpske pravoslavne crkve obeležile su prve nedelje septembra svoju slavu, praznik Uspenja Presvete Bogorodice. U sabornom hramu Svetonikolajevskog manastira u Južnom Brizbejnu, Svetu liturgiju služio je iguman, arhimandrit Hristifor, prisluživali su čteci Željko i Danilo, a odgovarao manastirski hor.

Posle službe, iguman Hristifor presekao je slavski kolač i osveštao slavsko koljivo.

Ovogodišnja domaćica slave Sretenska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kosanović iz Kanbere predala je četvrtinu slavkog kolača sekretarici Saveza Ranki Stanić iz Vodonge i Nadi Nešić iz Brizbejna.

Iguman Hristifor i jeromonah dr Simeon zahvalili su se braći i sestrama koji nastavljaju da proslavljaju slavu Saveza Kola srpskih sestara SSPC u novom manastiru, a posebno domaćicama ovogodišnje i slave za iduću godinu.

Bratstvo manastira zahvalilo se i svima koji su poslali priloge i čestitke: organizacijama Kola srpskih sestara pri crkvi Svetog Georgija, Svetog Save iz Hajndmarša, Svetog Petra i Pavla iz Vodonge, zatim braći i sestrama iz Udruženja boraca "Draža Mihailović" iz Grenvila, Srpsko-australijskog udruženja sa Gold Kosta, Anđeliji Pavasović, dugogodišnjoj članici saveza, kao i prisutnim gostima.

Od priloga i donacija sakupljeno je 3.350 dolara.

Poseban doprinos dale su članice Kola srpskih sestara pri Svetonikolajevskom manastiru koje su dostojno dočekale goste i pripremile svečanu slavsku trpezu ljubavi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.