Vesti na Pasuljadi u Lincu: Satima se krčkao, pojeden za tren

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2017, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" na Pasuljadi u Lincu: Satima se krčkao, pojeden za tren

U dvorištu Kulturno-umetničkog udruženja Ostrog u Traunu kod Linca sve je prošle subote bilo u znaku pasulja. Treći put su članovi ovog kluba organizovali Pasuljijadu, na kojoj je učestvovalo šest ekipa. Naravno, najvažnije je u ovoj akciji bilo druženje članova timova okupljenih oko kotlića, iz kojih je stizao primamljiv miris.

Naravno, takmičari su se maksimalno potrudili da pripreme što bolji pasulj, začinjen suvim rebrima, bez kojih je ovo jelo nezamislivo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Posle nekoliko časova krčkanja, tročlani žiri u sastavu Aleksandar Čenić, Željko Malešević i Branko Plavšić je počeo ocenjivanje.

Određivao se plasman samo prve tri ekipe koje su dobile i prigodne nagrade, a svi učesnici zahvalnice. Bodovale su se četiri tačke, boja, ukus, miris i gustina. Pokazalo se da su dve ekipe imale isti broj bodova.

Tim Skakavci, koji su činili Slaviša Knežević, Pero Sarić, Slavoljub Mlađanović, Ranko Đurić, Vladimir Božić i Nenad Ćetojević, i Skorenovac u kome su bili Ćiro Tibor i Đerđi Šandor osvojili su po 43 boda.

Treće mesto sa 39 bodova osvojila je ekipa pod nazivom Jankovići - G. Vijačani. Osim ovih takmičara pasulj su spremali timovi Penzioneri grada Linca, Ostrog veterani i Ostrog I.

Predsednik kluba Darko Janković je zahvalio svim učesnicima i gostima koji su ulepšali ovaj događaj, čiji je prevashodni cilj druženje.

Nema sumnje da su sve ekipe zaslužile pohvale za pripremanje pasulja s obzirom na to da su svi kotlići ostali prazni posle zajedničkog ručka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.