Dva radnika nastradala u požaru u fabrici u novosadskoj Industrijskoj zoni Sever

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 10:20

Dva radnika nastradala u požaru u fabrici u novosadskoj Industrijskoj zoni Sever

U požaru koji je izbio nešto pre 9 časova, u fabrici "Koteks Viskofan", stradala su dva muškarca, '58. i '72. godište, obojica iz Novog Sada, a jedan 40-ogodišnji muškarac prevezen je u Instiut u Sremskoj Kamenici.

Na mesto nesreće je izašlo 11 vatrogasnih vozila, požar je gasilo 25 vatrogasaca, a u pomoć su, sa troja vozila i 11-oro ljudi, pritekla dobrovoljna vatrogasna društva Budisava, Kać i Petrovaradin, kao i "Gradska čistoća", koja je na teren dopremila cisterne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa vodom.

Požar je lokalizovan posle više od sat vremena borbe sa vatrenom stihijom koja je kuljala iz jedne od velikih fabričkih hala.

O uzrocima je rano govoriti, mada nezvanično saznajemo da je izbijanju požara prethodila manja detonacija.

Potpune informacije biće poznate nakon istrage.

U ovom fabričkom pogonu proizvode se creva za mesnu industriju.

Gradonačelnik Vučević uputio saučešće porodicama radnika

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević upućuje najiskrenije saučešće porodicama radnika stradalih u požaru.

"Veoma me je potresla vest o ovoj strašnoj nesreći u kojoj je dvoje ljudi izgubilo život. Ne postoje reči utehe za njihove porodice, a u ime Grada i u svoje lično ime, njihovim bližnjima upućujem saučešće. Očekujem od nadležnih organa da što pre utvrde uzrok ove nesreće, a Grad Novi Sad je na raspolaganju za pružanje pomoći porodicama koje su ostale bez svojih najmilijih",naglasio je gradonačelnik Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.