Stotinu mrtvih, hiljade povređenih u eksploziji u Bejrutu, stiže pomoć iz sveta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2020, 18:19

Stotinu mrtvih, hiljade povređenih u eksploziji u Bejrutu, stiže pomoć iz sveta

Libanska administracija proglasila je dvonedeljnu vanrednu situaciju u Bejrutu nakon snažne eksplozije koja se desila u utorak (4. avgusta) u luci i armiji je predata bezbednosna kontrola u prestonici. Vlasti su naredile da vojska odredi kućni pritvor svakome ko je bio u administraciji skladišta u kojoj je bio smešten veoma eksplozivan materijal. Broj poginulih nije konačan nakon eksplozije za koju zvaničnici okrivljuju veliku količinu visokoeksplozivnog materijala koji je godinama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Eksplozija u Bejrutu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2020

Velika eksplozija potresla je u utorak glavni grad Libanona, Bejrut, oštetivši zgrade i urede širom grada. Libanonska državna novinska agencija i dva sigurnosna izvora rekli su za Reuters da se eksplozija dogodila u lučkom dijelu grada gdje se nalaze skladišta u kojima je smješten eksploziv.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.