Vazdušno-kosmičke snage Rusije uspešno testirale novu raketu PRO

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2018, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazdušno-kosmičke snage Rusije uspešno testirale novu raketu PRO

Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije su uspešno testirale novu raketu sistema za protivraketnu odbranu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Lansiranje je sprovela borbena jedinica snaga protivvazdušne i protivraketne odbrane na poligonu Sari-Šagan u Kazahstanu.


„Nova raketa sistema PVO je nakon serije testova pouzdano potvrdila svoje karakteristike i uspešno izvršila zadatak, pogodivši uslovni cilj sa zadatom preciznošću“, istakao je zamenik komandanta protivvazdušne i protivraketne odbrambene Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pukovnik Andrej Prihodko.



Ovo je već peto testiranje nove protivrakete: prvo je izvedeno 24. novembra, drugo i treće - 12. februara i 2. aprila, a poslednje - 20. jula.


Sistem protivraketne odbrane nalazi se u arsenalu snaga protivvazdušne odbrane Vazdušno-kosmičkih snaga i štiti Moskvu i Centralnu industrijsku regiju od napada balističkih raketa. Među njegovim zadacima je i podrška sistemima za upozoravanje na raketni napad i kontrola svemira.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.