Vazdušno-kosmičke snage RF dobijaju modernizovane bombardere Tu-22M3M 2021. godine

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazdušno-kosmičke snage RF dobijaju modernizovane bombardere Tu-22M3M 2021. godine

Vazdušno-kosmičke snage Rusije će dobiti modernizovane bombardere Tu-22M3M u 2021. godini, saopštio je predsednik „Ujedinjene korporacije za proizvodnju aviona“ Jurij Slusar, prenose RIA Novosti.

U Kazanju je održana ceremonija predaje na testiranje prvog modernizovanog Tu-22M3M. Kazanjsku fabriku za proizvodnju aviona je posetio komandant daleke avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Kobilaš, predsednik Tatarstana Rustam Minihanov i generalni direktor „Tupoljev“ Aleksandar Konjihov.



Kako se navodi, bombarderi Tu-22M3M će moći da nose supersonične rakete, kao i nove krstareće rakete H-32. Oni poseduju i veštačku inteligenciju.

„Mogućnosti ove letelice iznenađuju i daleko prevazilaze sve njene analoge u svetu. Ova mašina ima veštačku inteligenciju“, rekao je Kobilaš.

Avioni će od naredne godine početi da stižu u fabriku radi duboke modernizacije.  

Tu-22M3 je strateški višenamenski bombarder namenjen za uništavanje zemaljskih i morskih ciljeva sa velikih, srednjih i malih visina. Ušao je u sastav vazduhoplovnih snaga 1989. godine. Bombarderi Tu-22M3 učestvovali su i u vazdušnim napadima na teroriste u Siriji.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruska avijacija uskoro dobija modernizovane bombardere TU-22M3M

Izvor: Večernje novosti, 16.Avg.2018

Vazdušno-kosmičke snage Rusije će dobiti modernizovane bombardere Tu-22M3M u 2021. godini Vazdušno-kosmičke snage Rusije će dobiti modernizovane bombardere Tu-22M3M u 2021. godini, saopštio je predsednik „Ujedinjene korporacije za proizvodnju aviona“ Jurij Slusar.U Kazanju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.