Važan deo istrage, Tarant možda imao pomagače

Izvor: B92, 18.Mar.2019, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Važan deo istrage, Tarant možda imao pomagače"

Novozelandski policijski komesar Majk Buš kaže da je napadač na dve džamije u Krajstčurču u kojima je ubijeno 50 osoba, radio sam, ali da je možda imao podršku.

Buš je na konferenciji za novinare rekao da policija veruje da je Brenton Tarant jedini napadač, ali da nije isključeno da je imao podršku drugih ljudi i da je to "veoma važan deo istrage", prenosi AP.

Napadač, Australijanac Brenton Tarant uhapšen je nekoliko trenutaka nakon napada u petak i optužen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je za ubistvo, a sudija je u subotu izjavio da će se možda suočiti i sa drugim optužbama.

Novozelandska premijerka izjavila je danas da je njen kabinet dogovorio odluke o reformi zakona o oružju, inicirane nakon napada u Krajstčurču, koje će biti donete u roku od 10 dana od napada.

U petak Tarant je izveo napada na dve džamije i tom prilikom ubio 50 osoba, a više od 40 povredio.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi Zeland: Napadač u Krajstčerču možda imao podršku

Izvor: RTS, 18.Mar.2019

Policijski komesar Majk Buš kaže da policija veruje da je jedan napadač odgovoran za taj grozan slučaj, ali da ne može da isključi mogućnost da je imao podršku i drugih ljudi, što predstavlja važan deo istrage. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.