Izvor: Blic, 07.Sep.2017, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan proglasio Majku Terezu zaštitnicom Kalkute

Vatikan je danas proglasio Majku Terezu zaštitnicom biskupije Kolkata (Kalkuta) na misi u tom indijskom gradu, gde je posvetila život najsiromašnijima.

Papa Franja prethodno je početkom septembra 2016. godine proglasio u Vatikanu humanitarku Agnes Gondže Bojadžiju, poznatiju kao Majka Tereza, za sveticu Rimokatoličke crkve.Oko 500 ljudi prisustvovalo je misi koju je u katedrali predvodio ambasador Vatikana u Indiji, Đambatista Dikvarto.

Rimokatolici u Kolkati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izrazili su veliko zadovoljstvo odlukom Vatikana.

Majka Tereza rođena je u Skoplju 26. avgusta 1910. godine, bila je albanskog porekla, a 1929. godine je doputovala u Indiju gde je osnovala red "Misionara ljubavi prema bližnjem svom".

Posvetila je život siromašnima i teško bolesnima u najsiromašnijim četvrtima Kolkate, zbog čega je dobila i Nobelovu nagradu za mir 1979.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.