(VIDEO) IDENTIFIKOVANE UBICE: Masakr u Kalifornji isplanirao i izveo muslimanski ljubavni par

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) IDENTIFIKOVANE UBICE: Masakr u Kalifornji isplanirao i izveo muslimanski ljubavni par

Sajed Rizvan Faruk (28) i Tašfin Malik (27) ubili su 14 ljudi u regionarnom centru Inlend za osobe s invaliditetom u San Bernaru, za zatim su ubijeni u okršaju s policijom.

Policija je navela da je moguće da su Faruk (28) i Malik (27) bili venčani ili vereni.

"'Devout' Muslim US citizen and his wife are identified as heavily- armed suspects" https://t.co/vGs8CCgPWg via @MailOnline

Šef policije San Bernardina Džerod Burganje saopštio je da je Faruk, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je rođen u SAD, prisustvovao zabavi u centru Inland, a potom se vratio naoružan i počeo da puca.

#SanBernadino - The finish...for now: https://t.co/A2GzbBm9KQ pic.twitter.com/dvlAK8YyBt

Veruje se da su Faruk i Malik jedini napadači, a motivi napada, najgoreg od masakra u osnovnoj školi u Njutaunu 2012. godine zasad nisu poznati, prenele su agencije.

Pogledajte kakva panika je izbila kad su se začuli pucnji:

U napadu je ranjeno 17 osoba, a potera za napadačima trajala je nešto više od četiri sata, deset ranjenih je u kritičnom stanju. U blizini mesta napada primećena je i treća osoba, koja je uhapšena, ali zasad nije potvrđeno da ima veze sa napadima.

Federalni istražni biro (FBI) razmatra više mogućih motiva napada, među kojima i terorizam.

"Došli su pripremljeni da urade ono što su uradili, kao da su bili u misiji", kazao je Burganje. Lokalni policijski zvaničnik izjavio je za CNN da se veruje da su osumnjičeni u napadu koristili "kalašnjikove".

San Bernardino, grad u kojem živi oko 200.000 ljudi, nalazi se 100 kilometara istočno od Los Anđelesa.

(Tanjug)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.