Uzbunjivač u danskom bankarskom skandalu traži zaštitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbunjivač u danskom bankarskom skandalu traži zaštitu

Advokati čoveka koji je prijavio krupan slučaj pranja novca kroz estonski ogranak Danske bank tražili su mere za njegovu zaštitu.

Estonske novine juče su identifikovale uzbunjivača kao bivšeg službenika Danske bank Hauarda Vilkinsona, koji je 2013. upozorio danske vlasti na milijarde prljavog novca, delom iz Rusije, koji prolaze kroz račune te kompanije.

Vilkinsonovi advokati danas su u pismu pravosudnim službama u Estoniji i Danskoj tražili da se osigura da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ne bude meta odmazde. Obe zemlje su potpisale međunarodne sporazume o podršsci uzbunjivačima i zaštiti njihovih identiteta.

Danske bank je priznala da je sumnjivo oko 200 milijardi evra koji su prošli kroz njene račune između 2007. i 2015. Direktor banke je podneo ostavku ovog meseca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.