Uzbuna na letu, podignuti lovci F-15, dete na saslušanju u policiji FOTO

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbuna na letu, podignuti lovci F-15, dete na saslušanju u policiji FOTO

Dva borbena lovca F-15 igl SG singapurskog ratnog vazduhoplovstva pratila su putnički avion na letu TR385 iz filipinskog Sebua na singapurski aerodrom Čangi.

Singapurski ministar obrane Ng Eng Hen objavio je na Fejsbuku kako su vojni lovci podignuti u vazduh zbog pretnje bombom što se kasnije ispostavilo lažnom pretnjom ili možda lošom šalom, javlja BBC.

"Singapurske oružane snage svaku pretnju shvataju kao realnu i ozbiljnu, dok se ne dokaže suprotno. Naše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ratno vazduhoplovstvo će uvek biti na oprezu spremno za akciju", napisao je.

U avionu singapurske niskotarifne kompanije bilo je 144 putnika kada je policija dobila upozorenje na bezbednosnu pretnju.

Nakon sletanja pod pratnjom vojnih lovaca ispostavilo se kako je pratnja lažna i da ju je, prema prvim informacijama lokalnih medija, poslao 13-godišnji neidentifikovani muški putnik koji je trenutno u policiji na ispitivanju o okolnostima.

Portparol avio-kompanije izjavio je da je svih 144 putnika i šest članova posade koji su se zatekli u avionu, koji je sigurno sleteo u nedelju u 16:49 h na aerodromu Čangi dobro i da su svi bezbedni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.