Ustavni sud BiH stavio van snage zakon kojim RS prisvaja državnu imovinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2022, 15:39

Ustavni sud BiH stavio van snage zakon kojim RS prisvaja državnu imovinu

Ustavni sud Bosne i Hercegovine (BiH) je stavio van snage Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske (RS), na sjednici održanoj u Sarajevu 22. septembra. Krovni pravosudni organ BiH je odlučivao na osnovu zahtjeva šest delegata Doma naroda bh. parlamenta. U svojoj odluci objavljenoj nakon 130. plenarne sjednice, sud navodi da ovaj bh. entitet "nema ustavnu nadležnost za regulisanje pravne materije koja je predmet Zakona", jer se...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustavni sud stavio van snage Zakon​ o nepokretnoj imovini Srpske

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Sep.2022

SARAJEVO - Ustavni Sud Bosne i Hercegovine stavio je van snage Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske jer je kako tvrde, to nadležnost Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.