Uspon Skajvokera na premijeri zaradio najmanje u trilogiji

Izvor: VOA, 23.Dec.2019, 05:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uspon Skajvokera" na premijeri zaradio najmanje u trilogiji

"Uspon Skajvokera" zaradio je 375 miliona dolara na prodaji karata za bioskop prvih dana prikazivanja u celom svetu, saopštila je kompanija Volt Dizni. Iako franšiza "Rat zvezda" i dalje privlači ljude u bioskope, poslednji film je u prvim danima prikazivanja zaradio manje od ostala dva u trilogiji. "Buđenje sile" je ostvarilo prihod od 517 miliona dolara 2015, a "Poslednji džedaj"  450 miliona dolara 2017.  Novi film, koji bu trebalo da označi kraj sage, zaradio je 176 miliona dolara u SAD i Kanadi. Sa tom zaradom je 12. po mestu prihoda od premijere, a treći u decembru na najvećem svetskom filmskom tržištu.  "To je odlična cifra za decembar", objašnjava Džef Bok, stručnjak za bioskope u Exhibitor Relations. On dodaje da je u pitanju velika franšiza sa obožavaocima širom sveta. "Ipak to je pad od 20 odsto u odnosu na prethodni film. To jeste razlog za zabrinutost, bez obzira koliko je velika franšiza", dodaje Bok. "Uspon Skajvokera" režirao je Džej Džej Abrams i predstavlja kraj priče koju je počeo Džordž Lukas 1977, u kojoj upoznajemo mladog heroja Luka Skajvokera. Kritike su podeljene, ali obožavaoci "Ratova zvezda" dali su u anketi na sajtu Rotten Tomatoes dobre ocene, čak 86 odsto njih. Diznijeva direktorka za bioskopsku distrIbuciju Ketlin Taf, rekla je da je kompanija zadovoljna početnom prodajom i da će ocenu moći da da, tek kad se završi prikazivanje. Oni takođe očekuju da će poseta porasti tokom predstojećih praznika.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera – mešovite kritike, ali profit zagarantovan

Izvor: Danas, 23.Dec.2019

Lucasfilm Poslednji film o Ratovima zvezda zaradio je znatno manje od prethodnih filmova iz serijala. Uspon Skajvokera zaradio je 374 miliona dolara tokom prvog vikenda prikazivanja širom sveta – oko 30 odsto manje od prvog filma ove sage, Buđenje sile. Ipak, ovo je jedan od filmova sa najvišom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.