Uragan Irma svom jačnom udario na ostrva Ki Vest

Izvor: VOA, 10.Sep.2017, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan Irma svom jačnom udario na ostrva Ki Vest

Uragan Irma je rano jutros pogodio ostrva Ki Vest na Floridi jakim vetrovima i obilnim kišama, ostavivši za sobom uništenje širom tih slabašnih ostrva na Karibima. Irma koja je sada oluja četvrte kategorije ojačala je dok se kreće preko toplih voda Tesnaca Florida  i Nacionalni centar za uragane navodi da vetar duva postojanom brzinom 215 kilometara na sat sa još jačim udarima dok stiže u Sjedinjene Države. Ogromna oluja koja će se, prema očekivanjima, kretati na sever ka gusto naseljenijim gradovima duž zapadne obale Floride mogla bi da razori delove te poluostrvske države koje uragan nije pogodio ceo jedan vek. Vetrovi jačine uragana se šire 130 kilometara u radijusu od centra oluje vetrovima do 220 kilometara na sat. Meteorolozi predvidjaju opasne talase od tri do četiri metara duž obale Meksičkog zaliva dok se oluja kreće ka Nejplsu i Fort Mejersu i potom severno ka Tampi. Više od milion kuća i biznisa je već bez struje. Putanja oluje se pomerila više ka zapadu i sada je grad St. Pitersburg na zapadnoj obali u opasnosti uprkos ranijim predvidjanjima da će druga po veličini popularna turistička destinacija, Majami, na istočnoj obali duž Atlanskog okeana podneti najveći udar oluje.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Irma oslabila u tropsku oluju, ali je i dalje opasna

Izvor: VOA, 11.Sep.2017, 13:14

Stanovnici Floride počeli su u ponedeljak da se vraćaju svojim kućama, nakon što je uragan Irma, jedan od najsnažnijih na Atlantiku, oslabio u tropsku oluju koja je danas zahvatila saveznu državu Džordžiju. Međutim, opasnost još nije prošla, s obzirom na to da i dalje duva vetar jačine...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.