Uragan Florens ojačao na razornu kategoriju četiri

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan Florens ojačao na razornu kategoriju četiri

Uragan Florens ojačao je tokom prelaza preko Atlantskog okeana do potencijalno razorne kategorije četiri s vetrovima blizu 195 kilometara na sat, javili su stručnjaci američkog Nacionalnog centra za uragane.

Snaga uragana ranije danas je porasla na kategoriju tri, ali podaci iz letelica koje prate uragane navode da brzo postaje snažniji dok se kreće preko toplih voda Atlantskog okeana.

Meteorolozi navode da se očekuje da se jačina ovog uragana menja, ali da će >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i dalje biti opasno nevreme kada sutra stigne do američke istočne obale u Južnoj i Severnoj Karolini.

Danas oko podne po američkom vremenu (18 sati po centralnoevropskom vremenu) bio je 925 kilometara jugoistočno od Bermuda i kreće se zapadno brzinom od 20 kilometara na sat.

U delovima istočne obale SAD izdato je upozorenje pred moguće nevreme i preduzete su odgovarajuće preventivne mere.

Američka ratna mornarica poslaće gotovo 30 svojih brodova stacioniranih u južnoj državi Virdžiniji na otvoreno more dok uragan Florens prilazi američkoj atlantskoj obali. Brodovi će se uputiti na delove Atlantskog okeana gde mogu da izbegnu oluju. Pomorske baze kod obale Virdžinije takođe postavljaju vreće s peskom i osiguravaju delove koji mogu da budu podložni poplavama.

Meteorolozi su upozorili i da se na Atlantiku formirao i peti uragan u sezoni – Ajzak. Očekuje se da će Ajzak dobiti na snazi u narednih 36 sati.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Uragan Florens ojačao na razornu kategoriju četiri

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2018

Uragan Florens ojačao je danas tokom prelaza preko Atlantskog okeana do potencijalno razorne kategorije četiri s vetrovima blizu 195 kilometara na sat, javili su stručnjaci američkog Nacionalnog centra za uragane...Snaga uragana ranije danas je porasla na kategoriju tri ali podaci iz letelica koje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.