Uhapšeno 38 osoba zbog suzbijanja korupcije

Izvor: RTS, 26.Nov.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 38 osoba zbog suzbijanja korupcije

U više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana policija je uhapsila 38 osoba, dok je protiv 21 osobe podneta krivična prijava u redovnom postupku.
Oni se sumnjiče da su u periodu od 2016. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojim su oštetili budžet Republike Srbije, pravna i fizička lica u ukupnom iznosu od 1.550.000 evra, saopštio je MUP.

Osumnjičeni se terete da su počinili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, teško delo protiv zdravlja ljudi, prevara u obavljanju privredne delatnosti, trgovina uticajem, pustošenje šuma, šumska krađa, falsifikovanje službene isprave.
Među krivičnim delima za se uhapšeni terete su i nedozvoljena trgovina, poreska utaja, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, oštećenje životne sredine, unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.
Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Zaječara, Jagodine, Kikinde, Kraljeva, Leskovca, Niša, Pančeva, Sombora i Subotice.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lažnim menicama oštetili preduzeće iz Kaća za četiri miliona dinara

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2018

Policija je, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsila 30-ogodišnjeg M.Lj. zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica i 40-ogodišnjeg M.K. zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu...Uhapšene su i B. V. (36) i S. N. (54)...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.