Uhapšeni bivši premijer Pakistana i njegova ćerka

Izvor: RTS, 13.Jul.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni bivši premijer Pakistana i njegova ćerka

Svrgnuti pakistanski premijer Navaz Šarif i njegova ćerka Marjam uhapšeni su nakon što su se vratili u tu državu, kako bi odslužili visoke zatvorske kazne.
Uniformisana lica sprovela su Šarifa i njegovu ćerku, osuđene prošle nedelje u odsustvu zbog korupcije, odmah nakon što su avionom sleteli u grad Lahor, prenosi Rojters.

Oni su odvedeni u drugi avion koji je odmah nakon toga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poleteo, a kako se navodi, oko 10.000 Šarifovih pristalica čekalo je na aerodromu da ga pozdravi.
Kako se navodi, došlo je i do sukoba na putu koji vodi do aerodroma između pristalica Šarifa i policije, a u toku dana u prekidu su bile i mreže mobilnih operatera.
Šarif i njegova ćerka vratili su se iz Velike Britanije, a nakon što ih je sud osudio na zatvorsku kaznu od 10, odnosno sedam godina zatvora, jer nisu naveli izvor novca za kupovinu luksuznih nekretnina u Londonu i nisu ih prijavili poreskim vlastima.
Očekuje se da će Šarif uložiti žalbu na presudu i da će da zatraži izlazak na slobodu uz kauciju.
Šarifu je zabranjeno učešće u politici. Njegov brat Šahbaz Šarif sada vodi partiju Muslimanska liga Pakistana i izlazi na izbore 25. jula.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.