Uhapšene bivša ministarka i nekadašnji tužilac

Izvor: Večernje novosti, 04.Okt.2018, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene bivša ministarka i nekadašnji tužilac

Bivša rumunska ministarka turizma Elena Udrea i nekadašnji tužilac Alina Bika, koje su pobegle u Kostariku pošto su osuđene za krivična dela koja su, prema optužnici, počinile dok su bile na funkcijama, su uhapšene Bivša rumunska ministarka turizma Elena Udrea i nekadašnji tužilac Alina Bika, koje su pobegle u Kostariku pošto su osuđene za krivična dela koja su, prema optužnici, počinile dok su bile na funkcijama, su uhapšene, saopštila je policija te centralnoameričke >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zemlje. Udrea, koja je u Rumuniji osuđena zbog mita i korupcije, uhapšena je u sredu u San Hoseu, saopštila je kancelarija Interpola u Kostariki. Bika je, takođe, uhapšena u sredu. Ona je osuđena zbog zloupotrebe službenog položaja, a Rumuniju je napustila sa prijateljicom Udreom. U junu je Bika u odsustvu osuđena na četiri godine zatvora, dok je Udrea osuđena na šestogodišnju kaznu.PROČITAJTE JOŠ: NOVI PROTESTI U RUMUNIJI: Poruka vladi: Narod će se dići Advokat odbrane Veronel Radulesku je izjavio da misli da Udrea neće biti isporučena, jer se nadavno porodila. "Šanse za to su ravne nuli", rekao je on u Bukureštu. Udrea je bila jedna od najuticajnijih političara u zemlji zbog, pre svega, dobrih veza sa bivšim predsednikom Trajanom Baseskuom, navodi AP. Ona je sarađivala sa Baseskuom od 2004. do 2010. godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšene bivša rumunska ministarka i nekadašnja tužilac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2018

Bivša rumunska ministarka turizma Elena Udrea i nekadašnji tužilac Alina Bika, koje su pobegle u Kostariku pošto su osuđene za krivična dela koja su, prema optužnici, počinile dok su bile na funkcijama, su uhapšene, saopštila je policija te centralnoameričke zemlje...Udrea, koja je u Rumuniji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

POBEGLE U KOSTARIKU Policija uhapsila nekadašnje zvaničnice Rumunije

Izvor: Blic, 05.Okt.2018, 00:28

Bivši rumunski ministar turizma Elena Udrea i nekadašnji tužilac Alina Bika, koje su pobegle u Kostariku pošto su osuđene za krivična dela koja su, prema optužnici, počinile dok su bile na funkcijama, su uhapšene, saopštila je policija te centralnoameričke zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.