Uhapšen muškarac u slučaju sumnjivih pošiljki u SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2018, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen muškarac u slučaju sumnjivih pošiljki u SAD

Američke savezne vlasti uhapsile su jednog muškarca na Floridi u vezi sa slučajem slanja niza sumnjivih pošiljki s eksplozivnim napravama, saopštilo je danas američko Ministarstvo pravde.

Uhapšeni čovek je u 50-tim godinama, rekao je jedan policijski zvaničnik, ali ime uhapšenog i moguće optužbe za sada nisu otkriveni.

Širom SAD u jeku je potraga za osobom odgovornom za slanje niza eksplozivnih naprava u poštanskim paketima upućenim istaknutim demokratama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i kritičarima predsednika SAD Donalda Trampa.

U poslednjih nekoliko dana poslato je ukupno 12 takvih pošiljki, uključujući i bivšem predsedniku Baraku Obami, bivšem podpredsedniku Džou Bajdenu i bivšoj državnoj sekretarki Hilari Klinton.

Policijski zvaničnici javili su da su presreli 12 paketa u državama širom SAD. Nijedan paket nije eksplodirao i za sada nije jasno da li im je namera bila da fizički nekog povrede ili da prošire strah i uznemirenost.

Danas su pronađene dve sumnjive pošiljke, jedna upućena senatoru Nju Džersija Koriju Bukeru, a druga bivšem direktoru Nacionalne obaveštajne agencije Džejmsu Klaperu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.