Uhapšen kandidat za naslednika El Bagdadija

Izvor: RTS, 20.Maj.2020, 22:56

Uhapšen kandidat za naslednika El Bagdadija

Iračka obaveštajna služba uhapsila je Abdula Nasera Kardaša, jednog od potencijalnih naslednika nekadašnjeg vođe ISIS-a Abu Bakra el Bagdadija, prenosi Skaj njuz Arabija.
Provladini mediji citirali su navode obaveštajne službe da je uhapšen "terorista Naser Kardaš, kandidat za naslednika Bagdadija", prenosi Skaj njuz Arabija.

Kardaš je bio jedan od potencijalnih naslednika El >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bagdadija nakon što je vođa ISIS-a ubijen u akciji američkih snaga.
O Karadaševom hapšenju nije izneto više detalja.
U obaveštajnoj izjavi dodaje se da je Kardaš bio na rukovodećim pozicijama u ISIS-u još od El Zarkavija.
Kako navodi i24news Kardaš je zauzimao visoku poziciju u ISIS-u i lično vodio poslednju bitku Islamske države u gradu Al Baguzu Favkani.
Prema navodima, američkog ministarstva finansija veruje se da je njegovo pravo ime Muhamed Saed Abdurahman Muhamed el Mavla, i da je glavni ideolog Islamske države.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšen jedan od lidera ID, najozbiljniji kandidat za Bagdadijevog naslednika

Izvor: B92, 20.Maj.2020

Iračka obaveštajna služba uhapsila je danas jednog od lidera Islamske države (ID) Abdulnasera al Kirdaša...Al Kirdaš je slovio za najozbiljnijeg kadidata za naslednika Abu Bakr al Bagdadija na čelu ID, prenosi portal Al Arabija..."Danas je uhapšen terorista Abdulnaser al Kirdaš koji je trabalo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.