Uhapšen bivši šef UBK Makedonije, rođak Gruevskog

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši šef UBK Makedonije, rođak Gruevskog

Bivši direktor Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove (UBK) Makedonije Sašo Mijalkov uhapšen je u Skoplju na zahtev Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Kako je objavila Televizija Telma, Mijalkov je uhapšen u Hotelu Meriot u centru Skoplja i sa lisicama na rukama odveden u Istražni zatvor u Šuto Orizari, predgradje Skoplja.

Skopski krivični sud je bivšem šefu UBK, protiv koga Specijalno tužilaštvo vodi nekoliko sudskih postupaka >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i istraga, odredio 30-todnevni pritvor zbog mogućnosti bekstva.

Specijalno tužilaštvo je pritvor za Mijalkova zatražilo kao meru obezbeđenja u sudskom postupku "Target-Tvrđava" u kome je prvooptuženi za masovno prisluškivanje u Makedoniji.

Zajedno sa rođakom, bivšim premijerom Nikolom Gruevskim, Mijalkov je smatran najmoćnijim čovekom u Makedoniji tokom decenije vladavine VMRO DPMNE od 2006. do 2016.

Mijalkov je treći funcioner bivše vlasti protiv koga se vode sudski postupci, a koji je zbog opasnosti od bekstva pritvoren nakon što je osuđeni bivši premijer Nikola Gruevski pobegao u Mađarsku.

Pored sudskog postupka "Target-Tvrđava", Mijalkov je optužen i u slučajevima Specijalnog tužilaštva "Trezor", "Tortura", "Titanik 2", a obuhvaćen je istragom u slučaju nazvanom "Imperija" zajedno sa najbogatijim Makdeoncem Jordanom Kamčevim.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.