Uganda: Petoro dece poginulo u kući srušenoj u klizištu

Izvor: Blic, 14.Avg.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uganda: Petoro dece poginulo u kući srušenoj u klizištu

Petoro dece poginulo je danas u Ugandi, kada je njihova kuća, dok su spavali, srušena u klizištu, saopštio je zvaničnik Crvenog krsta.

Zvaničnik Kevin Nabutuva rekao je i da su roditelji dece preživeli nesreću.

Klizište je rano jutros srušilo kuću, a mulj je zatrpao četiri devojčice i jednog dečaka, od tri do 13 godina, koji su spavali u svojim krevetima.

Roditelji su spavali u drugoj sobi i tako izbegli sudbinu svoje dece.

Oblast u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojoj je ova porodica živela, udaljena je oko 300 kilometara istočno od Kampale glavnog grada Ugande, ranije ove godine već su pogodila klizišta.

Posle snažnih pljuskova u oblasti Bududa, u martu je poginulo 300 ljudi, podsetila je američka novinskia agencija Asošiejtid pres (AP).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.