Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Okt.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena malteška blogerka koja je optuživala vladu za korupciju

Malteška blogerka Dafne Karuana Galicija, čije su optužbe o korupciji vlade dovele do prevremenih izbora u junu, poginula je danas u eksploziji bombe postavljene ispod njenog automobila, saopštili su policijski i politički zvori.

Eksplozija se dogodila u mestu Bidnija, blizu Moste, neposredno pošto je napustila svoju kuću, navode izveštaji. Detonacija je bila toliko snažna da je vozilo bačeno u obližnje polje, prenela je agencija Frans pres.

Malteški premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Džozef Muskat je na konferenciji za štampu sazvanoj posle tog zločina osudio "varvarski napad", i naredio bezbednosnim snagama da upotrebe sva raspoloživa sredstva da se počinioci privedu pravdi.

"Ono što se danas desilo je neprihvatljivo na više nivoa. Danas je crni dan za našu demokratiju i slobodu izražavanja", rekao je Muskat i pozvao ostrvo na jedinstvo.

Karuana Galicija, 53, sarađivala je sa više malteških medija a pre svega je bila poznata po blogu u kome je otkrila više korupcionaških afera.

Početkom juna Muskatva laburistička partija na vlasti od 2013. ubedljivo je pobedila na prevremenim parlamentarnim izborima sazvanim posle niza skandala u kojima su bili umešani premijerovi bliski saradnici i čak i supruga zbog otrkića u kojima je Karuana Galicija igrala centralnu ulogu.

"Svako zna da je Karuana Galicija bila moj oštri kritičar, politički i lično", rekao je Muskat i naglasio da ne može biti "opravdanja na bilo koji način" za takvo delovanje, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ministar energetike, šef kabineta premijera Muskata pa i njegova supruga osumnjičeni su da imaju ofšor račune koji su otkriveni u okviru skandala oko Panamskih dokumenata. Muskat je kategorički demantovao optužbe i obećao da će podneti ostavku ukoliko se pokaže da su tačne.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijena blogerka koja je optuživala vladu za korupciju

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2017

Malteška blogerka Dafne Karuana Galicija, čije su optužbe o korupciji vlade dovele do prevremenih izbora u junu, poginula je u eksploziji bombe...Kako su sapštili policijski i politički izvori, bomba je bila postavljena ispod njenog automobila...Eksplozija se dogodila u mestu Bidnija, blizu Moste,...

Nastavak na Radio 021...

Ubijena blogerka koja je optuživala vladu Malte za korupciju

Izvor: N1 televizija, 16.Okt.2017

Malteška blogerka Dafne Karuana Galicija, čije su optužbe o korupciji vlade dovele do prevremenih izbora u junu, poginula je u eksploziji bombe postavljene ispod njenog automobila, saopštili su policijski i politički zvori...Eksplozija se dogodila u mestu Bidnija, blizu Moste, neposredno pošto...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.