Egipat: Usvojene izmene ustava, Sisi predsednik do 2030?

Izvor: B92, 16.Apr.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Usvojene izmene ustava, Sisi predsednik do 2030?

Egipatski parlament usvojio je izmene ustava, tako da bi aktuelni predsednik države Abdel Fatah el-Sisi mogao da ostane na vlasti do 2030. godine, piše AP.

Nakon što su izmene ustava dobile konačno odobrenje pred parlamentom, Egipat sada očekuje referendum koji će se, kako navodi AP, najverovatnije održati u prvoj polovini maja.

Izmene predviđaju produžetak predsedničkog mandata sa četiri godine na šest godina, ali i posebnu izmenu koja će sadašnji Sisijev mandat produžiti na šest godina i dozvoliti mu učešće na izborima 2024. godine.

Kritičari ovih izmena smatraju da Egipat ponovo tone u autoritarizam, navodi AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

El Sisiju otvoren put da bude na vlasti do 2030.

Izvor: RTS, 16.Apr.2019

Egipatski parlament usvojio je izmene Ustava, tako da bi aktuelni predsednik države Abdel Fatah el Sisi mogao da ostane na vlasti do 2030. godine. . Nakon što su izmene Ustava dobile konačno odobrenje pred parlamentom, Egipat...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.