UN pozvale na ukidanje američkog embarga Kubi iz 1962.

Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN pozvale na ukidanje američkog embarga Kubi iz 1962.

Generalna skupština UN je skoro jednoglasno usvojila rezoluciju kojom poziva na ukidanje američkog embarga Kubi na snazi od 1962. godine.

Za rezoluciju je glasalo 189 članova Generalne skupštine UN a dve zemlje su bile protiv. Takodje je odbijen američki zahtev da se uputi kritika Kubi zbog kršenja ljudskih prava.

Protiv rezolucije su kao i prošle godine bili SAD i Izrael. Ukrajina i Moldavija nisu prisustvovale glasanju.

To je 27. put da Generalna skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << UN poziva na ukidanje embarga, ali rezolucije tog tela UN nisu obavezujuće.

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli ove godine je podnela osam amandmana na predloženu rezoluciju insistirajući da Kuba krši ljudska prava. Medjutim, o tim amandmanima su glasale samo tri zemlje pored SAD čime je američki zahtev o osudi Kube odbijen.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.