UN: Za tri meseca 54 prijave za seksualno zlostavljanje!

Izvor: BKTV News, 01.Maj.2018, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Za tri meseca 54 prijave za seksualno zlostavljanje!

Ujedinjene nacije su u prva tri meseca ove godine primile 54 prijave za seksualno zlostavljanje i eksploataciju, i to se odnosi na čitav sistem UN, kao i na nevladine grupe koje primenjuju programe svetske organizacije.

Farhan Hak, zamenik portparola UN, izjavio je danas novinarima da se 14 prijava odnosi na ponašanje pripadnika mirovnih operacija, 18 na službenike agencija, fondova i programa UN, a 21 na zaposlene u partnerskim organizacijama. Jedna prijava odnosi se na pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << međunarodnih snaga koji nije iz UN.

Prema njegovim rečima, te prijave tiču se 66 žrtve, uključujući 13 devojčica mlađih od 18 godina. Starost 16 žrtava nije poznata.

Hak je istakao da je "borba protiv te pošasti i pomoć onima koji su obeleženi tim nečuvenim aktima, i dalje su ključni prioritet" generalnog sekretara UN Antonija Guteresa.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN za tri meseca primile 54 optužbe za zlostavljanje

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2018

Ujedinjene nacije su danas saopštile da su u prva tri meseca ove godine primile 54 pritužbe na seksualno zlostavljanje i eksploataciju vezano za čitav sistem UN i nevladine grupe koje primenjuju programe UN...Zamenik portparola UN Farhan Hak je novinarima danas rekao da se 14 optužbi odnosi na mirovne...

Nastavak na N1 televizija...

UN: Za tri meseca 54 prijave seksualnog zlostavljanja i eksploatacije

Izvor: Radio 021, 02.Maj.2018, 11:59

U prva tri meseca ove godine Ujedinjene nacije su primile 54 prijave za seksualno zlostavljanje i eksploataciju...Prijave se odnose na čitav sistem UN, kao i na nevladine grupe koje primenjuju programe svetske organizacije...Zamenik portparola UN Farhan Hak rekao je novinarima da se 14 prijava odnosi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.