Skupština Grada  dala zeleno svetlo za 4.most u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2021, 11:48

Skupština Grada dala zeleno svetlo za 4.most u Novom Sadu

Skupština Grada Novog Sada usvojila je predlog plana generalne regulacije novog, četvrtog, mosta u Novom Sadu, koji je planiran da se gradi u produžetku Bulevara Evrope. Zamenik gradonačelnika Novog Sada, Milan Đurić izjavio je da je novi most važan zbog rasterećenja putnih pravaca i da je od strateškog značaja.

"To je projekat koji ima nacionalni značaj. Položaj mosta je u skladu sa važećim Prostornim planom Grada Novog Sada, kao i sa svih sedam prethodno usvojenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << generalnih planova Grada Novog Sada, a ideja o tom mostu i trasi saobraćajnog pravca koji sada nazivamo Bulevar Evrope datira još iz 1951. godine",  izjavio je Milan Đurić i dodao da opravdanost njegove izgradnje najbolje pokazuju statistički podaci od prošle godine koji govore o tome da naš grad raste, ima preko 400.000 stanovnika i oko 120.000 registrovanih vozila i ovakav rast zahteva i četvrti most koji će omogućiti rasterećenje najopterećenijeg putnog pravca u gradu, od Mosta slobode do Železničke stanice, duž Bulevara oslobođenja.

"Sve raskrsnice na tom potezu su pod velikim saobraćajnim pritiskom. Takođe, most će povezati državne puteve, Srem, Mačvu, Posavinu i Semberiju sa Bačkom i olakšati stanovnicima ovih regija pristup Novom Sadu i povezaće se sa Fruškogorskim koridorom, zaključio je Đurić.

Taj predlog podržali su svi odbornici, sem odbornika DSS-a koji su ostali uzdržani.

Usvojen je i predlog prodaje zemljišta za potrebe japanskog giganta "Nidek", kao i  prenos vlasništva zemljišta koje je namenjeno izgradnji buduće Botaničke bašte sa Republike na Grad .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izgradnja novog mosta strateški važan projekat od nacionalnog značaja

Izvor: B92, 18.Jun.2021

Pred današnju sednicu Skupštine Grada Novog Sada novinarima se obratio zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić...Đurić istakao da će na sednici biti razmatrano više važnih tačaka koje se odnose na razvoj grada od kojih je jedna od najvažnijih usvajanje planskog dokumenta koji će omogućiti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.