Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2017, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U naletu uragana Irme na Karibima stradalo 25 osoba

U naletu uragana Irme koji je danas pogodio Kubu i kreće se ka američkoj saveznoj državi Floridi, stradalo je najmanje 25 osoba na Karibima, kojima sada preti drugi uragan nazvan Hose.

Irma danas oscilira između pete, najjače kategorije vetra i treće kategorije sa propratnim vetrovima između 240 i 295 kilometara na čas.

Taj uragana koji je nastao krajem avgusta, jači je od jakog uragana Haijan 2013. godine koji je pogodio Filipine. Irma je imala najjače propratne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vetrove pete kategorije uzastopno tokom 33 sata, a Haijan 24 sata.

Prema saopštenjima raznih vlada pod čijim su teritorijama delovi Kariba, stradalo je 25 osoba - deset u francuskim ostrvima Sveti Martin i Sveti Vartolomej, šest na britanskim teritorijama, četiri na američkim Devičanskim ostrvima, dve osobe u Portoriku i dve u holandskom delu Svetog Martina, kao i jedna na ostrvu Barbuda.

Irma je izazvala poplave i neodređen broj povređenih. Uragan bi u nedelju trebalo da stigne do Floride, potom će se kretati prema Džordžiji i Južnoj Karolini. Vanredno stanje uvedeno je u tim američkim državama.

Drugi uragan, Hose, četvrte kategorije prema Safir-Simpsonovoj skali određivanja jačine vetra, kreće se prema Antilima.

Meoteorolozi su saopštili da bi taj uragan u nedelju ujutro mogao da stigne do Svetog Martina i Svetog Vartolomeja.

Treći uragan, Katja, prve kategorije, pogodio je obalu Meksika gde su dve osobe stradale.

Meksiko je u četvrtak uveče pogodio i zemljotres u kojem je prema poslednjem bilansu poginula 61 osoba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.