U erupciji vulkana na Novom Zelandu poginulo pet osoba

Izvor: RTS, 09.Dec.2019, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U erupciji vulkana na Novom Zelandu poginulo pet osoba

Najmanje pet osoba je poginulo, a nekoliko se vodi kao nestalo, u erupciji vulkana na novozelandskom Belom ostrvu, saopštili su zvaničnici.
Kako se navodi, najmanje 20 osoba je povređeno kada je vulkan počeo da baca pepeo na tom popularnom turističkom mestu.

Među povređenima ima i životno ugroženih, javlja Radio Novi Zeland, a prenosi Bi-Bi-Si. 
Prema poslednjim podacima, na tom ostrvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u vreme erupcije bilo oko 100 ljudi, prenosi AP.

Takođe, postoje navodi da su i u samom krateru viđeni turisti neposredno pre erupcije. Ove informacije za sada nisu potvrđene. 
Oko vulkana je uspostavljena zona u kojoj nije dozvoljeno letenje. 

Novozelandske vlasti su izdale nacionalno upozorenje zbog umerene vulkanske erupcije, dok je opasnost proglašena u neposrednoj blizini vulkana.
Belo ostrvo je najaktivniji vulkan koji se nalazi 48 kilometara od istočne obale Severnog ostrva Novog Zelanda. Uprkos tome, jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HOROR NA NOVOM ZELANDU: Vulkan eruptirao dok su turisti bili u krateru! 1 mrtav i najmanje 20 povređenih! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 09.Dec.2019

Jedna osoba je poginula, a nekoliko se vodi kao nestalo, u erupciji vulkana na novozelandskom Belom ostrvu, saopštili su zvaničnici.

Nastavak na Kurir...

Erupcija vulkana na Novom Zelandu, jedna osoba poginula

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2019

Jedna osoba je poginula, a nekoliko ih je povrijeđeno u ponedjeljak u erupciji vulkana na novozelandskom Bijelom ostrvu, popularnom turističkom odredištu, na kojem je u vrijeme erupcije bilo manje od 50 ljudi. Policija je saopštila da su 23 osobe spasene, ali upozoravaju i da bi broj mrtvih mogao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vulkan na Novom Zelandu, raste broj nastradalih

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2019

VELINGTON - Najmanje petoro ljudi je poginulo, oko 20 povrijeđeno, a nekoliko nestalo poslije iznenadne erupcije vulkana u blizini istočne obale Sjevernog ostrva Novog Zelanda.

Nastavak na Nezavisne Novine...

U ERUPCIJI VULKANA na Novom Zelandu 11 Australijanaca nestalo,13 hospitalizovano

Izvor: Blic, 10.Dec.2019, 01:49

Premijer Australije Skot Morison izjavio je danas da se 11 državljana te zemlje vodi kao nestalo, dok je 13 hospitalizovano nakon erupcije vulkana na Novom Zelansu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.