U Štutgartu otvorena prva pogrebna firma sa Balkana: Cene niže, kvalitet nemački

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2017, 03:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Štutgartu otvorena prva pogrebna firma sa Balkana: Cene niže, kvalitet nemački

Da ne čuje zlo, ali nije loše znati da je u Štutgartu, a to podrazumeva i širu okolinu ovog grada, otvoreno prvo pogrebno preduzeće kome se, u slučaju najtužnijeg momenta, porodice iz bivših JU republika mogu obratiti za pomoć na maternjem jeziku.

Firma Friedrich dobila je naziv po istoimenoj ulici u kojoj se nalazi, u Kornveštajmu, osam kilometara udaljenom od Štutgarta, a u prostoru od oko 100 kvadratnih metara nalazi se i izložbeni prostor sa pogrebnom opremom nemačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kvaliteta i standarda za sve veroispovesti, ali po balkanskim cenama.

U okviru preduzeća je i specijalizovan informativni centar u kome je moguće dobiti adekvatnu pomoć, informaciju ili samo savet od 0 do 24 sata.

Vlasnici firme su bračni par Sanja i Zdravko Milisavljević, koji su se školovali u Nemačkoj, a ovaj zanat učili od najboljih.

Naime, Sanja je kćerka najpoznatijeg balkanskog pogrebnika Radiše Mihajlovića Drnde, i sa njim je za više od dve decenije upoznavala sve tajne ovog posla.

- Tata je, ne bez razloga, jedan od zaista najpriznatijih pogrebnika na Balkanu i kada sam mu rekla da sa Zdravkom planiram da mu postanem "konkurencija", pružio mi je ruku i čestitao, a zatim i ponudio svu moguću podršku da napravimo firmu za ugled - ističe Sanja.

Najpoznatiji balkanski pogrebnik Radiša Mihajlović Drnda ne krije zadovoljstvo što mu se kćerka denula u "privatnike".

- Zajedno sa mnom je radila više od dve decenije, a kako je vrlo odgovorna, ona se sve vreme usavršavala u Nemačkoj. Verujem da će ne samo dostići nivo moje firme, već nas i prestići. Na mladima svet ostaje, tako da i ja sve više posao prepuštam sinu Milanu - kaže kratko Drnda.

Njen suprug dodaje da je Friedrich mala, porodična firma sa ogromnim iskustvom i ambicijama, ali sa isključivim ciljem da se nametne profesionalnošću i kvalitetom usluga.

- Voleo bih da je drugačije, ali smrt je sastavni deo života i svako od nas se pre ili kasnije susretne sa gubitkom najmilijeg. Otuda je najvažnije da taj čin sahrane prođe u najboljem redu, a učeći u Nemačkoj, a zatim i od najboljih pogrebnika u Srbiji, imamo i stručnosti i iskustvo.Prednost naše firme je u tome što smo specijalizovani ne samo za internacionalni prevoz pokojnika, već i za sahrane u Nemačkoj, i to sa pripremom dokumentacije pre i posle smrtnog slučaja. Ovim poslom do sada su se, a opet zbog strogih propisa, bavila mahom nemačka pogrebna preduzeća. Jasno, otuda su i cene takvih sahrana bile mnogo veće, a mi ćemo svojim cenama i nivoom usluge da im značajno pariramo - ističe Zdravko Milisavljević i dodaje da je njihova firma u potpunosti osposobljena da olakša najtužnije trenutke porodicama, a to je da umesto njih brzo i sigurno organizuju kompletnu sahranu ili kremaciju, odjavljuju pokojnika s mesta prebivališta, penzijskog, zdravstvenog, ali i svega onog drugog što čini složena birokratija, a iziskuje i puno vremena i nerviranja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.